Masaža

Ovaj tip masaže možemo izdvojiti kao najučinkovitiji i klijentima najprivlačniji tip masaže iz razloga jer se služi nizom sistematskih pokreta na tijelu s ciljem manipuliranja tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišića i mišićnom fascijom).

Masaža se izvodi rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Medicinsku masažu primjenjujemo usmjeravajući se prema dijagnostici i problemu radi kojeg se osoba i javila za tretman.

Terapeutski ciljevi i indikacije za medicinsku masažu :

-mobilizacija međutkivnih tekućina,

-smanjenje spazama,

-poboljšanje krvotoka lokalno,

-smanjenje mišićne boli i ukočenosti

-prevencija ili otklanjanje miogeloza

Masaža se često povezuje sa spa tretmanima ili nečim ležerno opuštajućim. Iako je to jedna od velikih dobrobiti masaže, medicinska masaža je ipak namijenjena za rješavanje konkretnih problema. Bilo kod ozljeda, stresa, napetosti, ukočenosti i sličnih stanja upravo će stručna medicinska masaža pomoći kod izlječenja tih i ostalih tegoba.

 

Relaksirajuća masaža

Relaksirajuća masaža uz pomoć opuštajućih ulja individualno prilagođenih potrebama ili željama ima ogromno djelovanje na raspoloženje i regeneraciju. Za razliku od medicinske masaže nije intenzivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo i um.

Osim opuštanja, relaksacije, cilj je i regeneracija, uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu. Masaža će nam udahnuti dodatnu energiju i snagu za svakodnevne aktivnosti.

 

DEEP TISSUE MASAŽA/ MASAŽA DUBOKOG TKIVA

Deep tissue masaža je jedna od trenutno najpopularnijih vrsta masaže zbog svoje delotvornosti na klijentovo telo i zdravlje. Kada se izvodi pravilno, za kratko vreme rješava mnoge akutne i hronične probleme.

Deep tissue masaža je tip masaže koji cilja na dublje i duboke slojeve mišica i vezivnog tkiva koji se takoder naziva i fascia.

Tamo gdje postoji hronična napetost mišića ili ozljeda, obično postoje i tkiva koja su „sljepljena“ (što se također naziva adhezijama) u duge trake bolnog i krutog tkiva u mišićima, tetivama i ligamentima. Adhezije tada izazivaju blokade u cirkulaciji, bol, ograničenu pokretljivost i upalu. Deep tissue masaža radi tako što fižički razdvaja te mahom sljepljene dijelove tkiva kako bi smanjili bol i povratili normalan obim pokreta.

Dubokotkivna ili deep tissue masaža fokusira se na sledeće probleme:

– hroničan bol

– ograničenu pokretljivost

– oporavak od povrede

– istegnuća koja se ponavljaju poput sindroma karpalnog tunela

– problem kod uspravnog držanja

– fibromijalgija

– mišićna napetost i grčevi

Scroll to Top