• Smanjuje bol i otok zgloba
• Poboljšava pokretljivost i zglobnu funkciju.
• Smanjuje oštećenje zgloba i napredovanje artroze
• Kompenzira sile trenja i pritiska
• Ubrzava oporavak nakon povrede
Indikacije:
• Artoza koljena – gonartroza
• Artroza kuka – koksartroza
• Artroze drugih zglobova
• Sportske povrede
• Degenerativne bolesti tetiva
Tretman hijaluronskom kiselinom
Magnetoterapija Magnetoterapija Laseroterapija Kinesiotape Tens
Fra Anđela Zvizdovića 1 (poslovni centar UNITIC)
+387 33 665 665
info@ordinacijafm1.ba

Usluge

Masaža

Masaža se izvodi rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe.

Kineziterapija

Kineziterapija je sistem terapijskih fizikalnih vježbi s ciljem poboljšanja funkcionisanja dijela tijela ili cjelokupnog organizma, oporavka mišića, tetiva ili ligamenata.

Rehabilitacija lumbalnog bolnog sindroma

Lumbalni bolni sindrom danas predstavlja jedan od najučestalijih zdravstvenih problema današnjice. Procjenjuje se da oko 80% populacije tokom svojeg života barem jednom ima bolove u slabinskom dijelu kičme.

Rehabilitacija cervikalnog bolnog sindroma

Cervikalni sindrom ili sindrom vratne kičme  je skup simptoma koji karakterizira bol u vratnom dijelu kralježnice i u potiljku, s mogućim širenjem u ramena i u ruke.

Rehabilitacija za ravna stopala

Spušteno stopalo još se naziva i ravno stopalo ili pes planus koje je stanje u kojem stopalo dodiruje pod punom površinom, umjesto samo vanjskim djelom

Laseroterapija

U fizikalnoj medicini se koriste laseri male snage koji ostvaruju biostimulativni efekt bez termičkog efekta i bez morfoloških promjena obasjanog tkiva.

Dekompresijska terapija kičme

DTK koristi kompjutersku tehnologiju i sofisticiranu opremu koja nježno isteže kičmu, smanjuje pritisak na diskove i zglobove kičme te omogućava prirodni proces cijeljenja.

Infracrvena lampa

Infracrveno zračenje primjenjujemo i u kozmetičke svrhe. Prodiru ispod površine kože i podižu energiju stanica. Tope nepotrebnu masnoću i pospješuju izlučivanje štetnih tvari.

Korektivni program za djecu

Nepravilno držanje tijela kod djece često se zanemaruje i obično se kaže da je nasljedno , da ce proći kad dijete naraste i ojača.

Rehabilitacioni program za bolno koljeno

Bolovi su najčešće upozorenja za nastale promjene u zglobu. U početku se pojavljuje umor, potom bol na početku tjelesne aktivnosti ili pokreta koja se smanjuje nakon nekoliko koraka.

Rehabilitacioni program za bol u kuku

Da bi zglob adekvatno funkcionirao, potrebna je iznimno kompleksna sinergija između različitih mišićnih skupina koje imaju antagonističko djelovanje, ligamenata, tetiva i koštanih struktura.

Medicinski fitnes

Medicinski fitness je rekreacijsko vježbanje u kojem se isprepliću fizioterapija i funkcionalno vježbanje čime se postiže određena razina kondicijske spremnosti uz poštivanje ograničenja.

Magnetoterapija

Uređaj za magnetoterapiju proizvodi pulsno magnetno polje koje prodire u tijelo i djeluje na staničnoj osnovi tako što pokreće ione u stanicama i izvan njih.

Ultrazvučna terapija

Ultrazvuk djeluje na nemišićna tkiva i potencijalno zagrijava tetive, živce i vezivno tkivo. Time povećava elastičnost kolagenih struktura, rastezljivost tkiva,

Tens

Transkutana nervna stimulacija (TENS) je uporaba električne struje proizvedene u uređaju u cilju stimulacije živaca za terapijske svrhe. 

Kinesiotape

Upala je najčešće reakcija tijela na oštećenje tetiva.Izlijevanjem tekućine u ozlijeđeno područje,upale dovode do obilnog oticanja i povećanja pritiska između kože i mišića.

NAŠ TIM

Uz savremeni medicinski i informacijski pristup, vrhunske stručnjake, modernu opremu i fleksibilno radno vrijeme, u našoj klinici Vas očekuje najbolji mogući tretman.

Muhamed Jusufbašić
Dipl. fizioterapeut 

Dr. Aida Tokić
Spec. fizikalne terapije i rehabilitacije

Emir Špiritović
Fizioterapeut

Renata Kristić
Cert. Schroth terapeut

NOVOSTI

ZAKAŽI PREGLED

ZAKAŽI PREGLED

Fra Anđela Zvizdovića 1, 71000 Sarajevo (poslovni centar UNITIC)

+387 33 665 665

Obratite nam se sa povjerenjem

Ostavite Vaš e-mail a naše stručno osoblje će
Vas kontaktirati u najkraćem vremenskom roku.
Scroll to Top